
Badanie prowadzone w współpracy z Politechniką Łódzką i Gdańską oraz z jednostkami naukowymi z Portugalii, Norwegii, USA, Nowej Zelandii i Australii, wykazały:
1. źródło ma ogromne znacznie ponieważ może zawierać wyższe tłuszcze budulcowe (oryginalnie zawierają je tylko ryby i owoce morze) w postaci wysokooczyszczonych kompozycji EPA, DPA i DHA omega-3, lub pełnowartościowych olejów rybich zawierających wszystkie wyższe tłuszcze budulcowe: omega-3, omega-9, omega-11 i więcej.
2. gatunek ryby ma również znacznie, bo nie wszystkie ryby zawierają pełen profil ww. tłuszczów i różnią się znacząco ich ilościami.
3. rejon pochodzenia ma także kluczowe znacznie ponieważ zależy od niego profil tłuszczów w rybach oraz czystość źródła, decydująca o intensywności przetwarzania celem oczyszczenia.
Jakość źródła/produktu zawierającego wyższe tłuszcze budulcowe omega-3 i inne, należy sprawdzać zaawansowanymi testami wykazującymi jego szczegółową budowę.

Te standardy i odpowiednie dzienne spożycie zdecydowały o skuteczności organizmu człowieka otrzymującego BioCardineOmega-3, w wytwarzaniu genetycznymi i fizjologicznymi procesami tłuszczozależnymi efektów neurologicznych i kardiologicznych, które były do tej pory nieosiągalne >> https://biocardine.pl/
Ale o tym szczegółowo w kolejnym poście.